maanantai 5. marraskuuta 2012

VITTU ME OLLAAN YHTEISKUNTA

Okei, otsikkovalinta on tänää vähän raju... Mutta sen on tarkotuski olla jtn. silmään pistävää, sillä tänään mulla on ollu hyvä päivä takana! Nousin virkeenä, huolimatta lauantain ja sunnuntain välisenä yönä nukutuista neljän tunnin yöunista! (En todellakaan ees muista millon olisin noussu ylös heti ku kello soi, jäämättä vetelehtiihän sänkyyn.) Ees mun väärällä jalalla ylös noussu isosisko ei saanu mua masentumaan.
Päivä meniki sit ihan tosi tosi nopeeta. Ja musta tuntuu että kerranki opettaja onnistu herättämään mun mielenkiinnon ja vielä yhteiskuntaopilla! Politiikka on oikeasti tosi kiinnostava asia ja yhteiset asiat kuuluukin kiinnostaa. Mussa on aina asunu sellane tosi kapinahenkinen ihminen. Otan kantaa ja avaan suuni, sen osaan.
Musiikki on mun mielestä ihan mahtava tapa ottaa kantaa yhteiskunnallisiin asioihin! Rap on kova sana. Yks kaikkein mahtavimmista rappaajista on Paleface. Ne sanat on jotain ihan uskomattomia. Täs mun yks suosikki biisi, jonka kautta löysin Palefacen ja joka sai mut myös miettimään.Lempi kohta tästä kipaleesta onkin:

''Sä yletyt kyl jos sä kurotat,
Onneks lattialta ei voi pudota
Pienikin virhe, niin kaiken voi tuhota,
Maanantaiaamuna arvioi tuhoja
Viis vuotta sit Tipa tipahti kyydistä,
Nyt se on pummi, tai jotain sen tyylistä''

Tuo ''onneks lattialta ei voi pudota'' varsinki iskee muhun. Nii'in, täällä kun on niin helppo pudota niin korkealta ja kovaa. Onneks on ees yks paikka mistä ei putoa.

Twitteri ja poliitikkojen seuraaminen kutsuu mua nyt oikein kunnolla.
Oon erityisen kiinnostunu meijän nuorten asemasta ja siitä mitä meistä puhutaan. Oon kuunnellu kyllä tarkasta aikasemminki, jos on meistä ollu puhetta. Joka paikassa korostetaan, kuinka tulevaisuus on meissä nuorissa ja että meihin keskitytään. Niin, niin ne SANOO. Ne kyllä näkee meijät, mutta kuuleeko ne meitä? Täällä mun kotipaikkakunnalla meitä nuoria ainakin vihataan. Tiiän sen ja tappouhkauski on joskus tullu kuunneltua.. Siinä on teidän tulevaisuus, murrettuna ja palasina. Sitä saa mitä tilaa.

Kritiikki on mun alaa, tai siis rakentava palaute Saran tapaan. ;)Uskokaa tai älkää, mutta mun mielestä myös Spessujopo on aika hyvä kantaa ottava biisi. Siinä tulee se kapinahenkisyys esille, en meinaa että huumeiden puolesta, vaan nuorten. Se tajuaa kuka tajuaa mutta tää on sitte vain mun omaa tulkintaa! En tiiä mitä sanojen rustaajat on oikeesti sisimmässään ajatellu, mutta näin mä oon ajatellu. :D

Politiikka on sitteki ihan jees, kiitän ja kuittaan!

-Minä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti